تغذیه, سلامتی

رابطه دوسویۀ رژیم غذایی و تغذیه سالم

رژیم غذایی سالم یکی از عوامل بسیار مهم برای حفظ سلامتی می باشد. در واقع رعایت یک رژیم غذایی سالم و اصولی برای بدن و روح ما اساسی است.

اگر از رژیم غذایی سالمی پیروی می کنید، شانس ابتلا به بیماری های مزمن مانند:( بیماری های قلبی، دیابت و چاقی و فشار خون بالا ) را کاهش خواهید داد. با این حال باید توجه داشت که تغذیه غذایی سالم تنها یکی از عواملی است که به سلامت شما کمک می کند و باید با سایر عواملی مانند: ورزش، نوشیدن آب کافی و استمرار انجام آنها را در نظر داشت.

مصرف مواد غذایی سالم، طبیعی و تازه بهترین و موثرترین انتخاب برای رژیم غذایی می باشد. برای داشتن یک رژیم غذایی خوب و سالم موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. نوشیدن آب بیشتر: آب مایه ی حیات است و مصرف آب کافی به حفظ سلامتی ما کمک می کند.
  2. خوردن صبحانه: صبحانه برای حفظ سلامت و افزایش دهنده ی بدن می باشد.
  3. خوردن میوه جات و سبزیجات: سبزی ها و میوه ها نیاز بدن به فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کنند.
  4. محدود کردن مصرف شکر و نمک: شکر و نمک به سم های سفید مشهور اند. اما مصرف آنها به خصوص نمک به غذا طعم می بخشد، پس بجای حذف آنها مصرف شان را کاهش دهیم.
  5. محدود کردن چربی و قند: مواد غذایی سرشار از قند و چربی را با محدودیت مصرف کنیم، یا برای آنها جایگزین سالمی بیابیم.
  6. مصرف به اندازه تمام گروه های غذایی:( پروتیئن ها، کربوهیدرات ها، مغزها و تنقلات سالم، لبنیات، چربی های سالم، غلات، میوه ها و سبزیجات )

پیشنهاد هایی برای جایگزینی تغذیه و مواد غذایی ناسالم:

  • جایگزین شربت شیره ی انگور ( مخلوط آب، شیره ی انگور و آبلیمو و یا سرکه ) بجای نوشابه ها
  • جایگزین کردن انواع نان های سالم ( تهیه شده از آرد کامل گندم و دارای سبوس ) بجای نان سفید
  • جایگزین کردن رشته های پلویی و محلی بجای ماکارانی ها با روغن ها و چربی های ناسالم
  • مصرف انواع مغز ها و آجیل ها ( بادام، فندق، مخلوط کشمکش و گردو ) بجای خوراکی های با قند مصنوعی
  • استفاده از روغن های گیاهی ( زیتون و … ) و روغن های حیوانی ( روغن زرد و … ) بجای روغن های صنعتی
  • جایگزین کردن نمک دریایی و یا نمک آسیاب شده بجای نمک های معمولی و ناسالم
  • نوشیدن دمنوش هایی از گیاهان طبیعی ( گل محمدی، چای کوهی، گل ختمی، بهارنارنج، آویشن کوهی و … )
  • جایگزین کردن خوراکی های سالم ( لواشک محلی، میوه های خشک شده و … ) بجای خوراکی های صنعتی با قند و چربی بالا
  • مصرف حبوبات طبیعی و ارگانیک بجای مصرف حبوبات فروشگاهی
بازگشت به لیست

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *