طبع: گرم و خشک
شاهی برای درمان مشکل مجاری تنفسی ، سرما خوردگی ، آسم ، سرفه ، برونشیت، سیاه سرفه و سل مفید
است .
جوان کننده ی بافت های بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند .
ضد باد ،گاز و نفخ معده است و برطرف کننده ی خستگی است.
بازکننده ی عروق ، کاهش دهنده ی تصلب شرائین بوده و از بیماری های قلبی و آسیب رسیدن به سرخک
ها پیشگیری می کند .
مقوی سیستم ایمنی بدن ، مانع بیماری اسکوربوت ، تقویت کننده ی استخوان و دندان ، در حفظ سلامت
ذهن و حافظه و بهبودی مالیخولیا موثر است .
برای معالجه ی زکام ، آب شاهی تازه را بگیرید و هر روز 2 قاشق سوپ خوری از آن را صبح و عصر بنوشید.
برای مداوای ضعف میل جنسی ، ابتدا پیاز را در روغن کنجد سرخ کرده ، سپس تخم مرغ را در آن به
صورت نیمرو پخته و همراه شاهی و نان سبوس دار به عنوان صبحانه میل شود .
برای رفع ضعف نیروی جنسی ، کمی اسپرم و زود انزالی ، نازایی و ناباروری ، مقدار 5 گرم از تخم شاهی و
تخم زردک را نرم کوبیده ، مخلوط کرده و قبل از هر وعده غذا یک قاشق مربا خوری میل نمایید.
موجب زیاد شدن شیر مادران ف تقویت مغز و سیستم اعصاب می گردد.
دمکرده ی شاهی فشار خون و چربی خون یا کلسترول بد را متعادل می ساز .
ضد غلظت خون و رقیق کننده ی خون ،باز کننده ی تنگی های و گرفتگی ها درون کبد ، طحال ، ریه و
مغز است.
خوردن 25 گرم سائیده تخم آن با یک لیوان شیر بز یک ساعت قبل از ناشتا به مدت 10 روز برای کمک به
بیماری های پوستی ، درمان برص یا ویتیلیگو مفید است .
برای معالجه پسوریازیس می توانید عصاره ی برگ تازه ان را روزانه سه مرتبه روی موضع بمالید.
شاهی منبع عالی ید است و برای درمان گواتر می توانید ضماد تهیه شده از آن را روی برآمدگی گواتر بمالید
تا از التهاب آن کاسته شود. یا روزی 3بار به مدت 6 هفته ،2 قاشق غذا خوری آب شاهی رقیق شده را با آب
مصرف کنید . شاهی مقوی غده تیروئید و برطرف کننده ی کم کاری تیروئید محسوب می شود .
نکات:
مصرف زیاد و بدون مصلح آن برای کلیه گرم مزاجان مضر است .
خوردن زیاد آن باعث سردرد و سبب ثقل و جمع شدن پوست و تاریکی چشم میگردد.