طبع:سرد و خشک
از روغن هسته ی آن شربت غلیظی تهیه می شود که برای سرماخوردگی و انواع آبریزش بینی، زکام و
عفونت های برونشیتی مفید است.
به دلیل داشتن تانن، در معالجه بیماری های دندان، لثه و در درمان خونریزی زخم معده مؤثر است.
سنجد در بیماری آرتروز زانو و پوکی استخوان، بسیار مفید است و استخوان های افراد را محکم می کند.
عصاره ی هسته و میوه ی سنجد، مسکن دردهای حاد و مزمن است.
جوشانده ی برگ سنجد، بهترین دارو برای درمان اسهال کودکان است.
سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می کند و باری رشد موی سر مفید است.
ضماد گل آن برای التیام زخم مفید می باشد.
مصرف سنجد برای جلوگیری از استفراغ و درمان اسهال مفید است.
میوه ی آن برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.
سنجد مقوی قلب، برطرف کننده ی تب شدید، مفید باری کاهش وزن و ضد اسپاسم عضلات می باشد و
کلیه ها را گرم و ادرار را زیاد می کند.
نکات:
برای افراد سرد مزاج مضر است و موجب ضعف اعصاب آن ها می شود.