تغذیه, داروهای گیاهی, سلامتی

نکات و خواص سپستان

طبع:سرد و تر

سپستان استسقاء و عطش  را  برطرف می کند.

میوه سپستان درمان کننده ی  یبوست،التهاب گلو و سینه و جاذب رطوبت  از اعماق بدن است.

برای درمان  میگرن  مورد استفاده قرار  می گیرد. برای درمان سرفه  و درمان زکام گرم با شربت سپستان  بدن را پاکسازی نمایید.

آویشن،ناخنک،پونه کوهی، ختمی و گل پنیرک را به مسزان مساوی  سائیده به همراه 1 عدد هناب و 1 عدد

سپستان دم کنید؛ سپس صاف کرده و جرعه جرعه بنوشید  تا اخلاط سینه را برطرف  سازد  و سرفه را تسکین  دهد.

از دمکرده ی این گیاه  برای کاهش  سرماخوردگی  و التهاب  گلو استفاده می شود.

از میوه  و عصاره ی پوست  این درخت  برای تسکین  قولنج روده  و درمان زخم روده  یا سحج  استفاده می شود.

میوه سپستان در معالجه  ی تب های گرم مزاج صفراوی  و جوشانده ی  پوست درخت  سپستان برای رفع سوء  هاضمه  و کاهش تب مؤثر است.

 برگ های  پودر  شده ی آن به صورت  موضعی  برای تسکین  سردرد و التیام جراحت  ها کاربرد دارد.

جوشانده ی این گیاه برای درمان اسهال مؤثر است.

سپستان داروی امراض  کلیوی می باشد.

جوشانده ی  این گیاه، گرفتگی  صدا را برطرف می کند.

مصرف میوه ی  این گیاه بر ای بیماران ریوی  و ورم طحال  تجویز می شود.

برای درمان آسم هر روز  آن را زیر زبان قرار دهید   و آب آن را  فرو برید.

برای رفع تشنج چند ساله  و مزمن  می توانید  موضع را با خمیر  سائیده آن در ماءالشعیر را ضماد کنید.

خوردن میوه ی آن قبل  از غذا، برای کمک به درمان خارش  پوست مفید است.

نوشیدن یک الی دو فنجان  از دمکرده ی آن نیم ساعت قبل از غذا  برای  کمک به برطرف شدن یرقان، سوءمزاج کلیه، ورم کلیه و سنگ  کلیه مفید است.

برای درمان  آبسه کبد، بطور مرتب خمیر آن را با دو شاب خرما روی کبد در حالت خالی بودن شکم ضماد کنید.

نشتن در آبزن لعاب خنک آن تا کمر روزی  یک الی دو  مرتبه خصوصا  قبل از خواب باری درمان  گرفتگی  عضلات  سودمند است.

نکات:

مصرف بدون مصلح آن ببار یقلب و کبد مضر است.

بازگشت به لیست

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *