طبع : گرم و خشک
استفاده از معجون لیمو ترش و سیر برای افرادی که مبتلا به گرفتگی عروق کرونر قلب ، ضعف بینایی ،
سنگینی گوش، واریس ، کلسترول خون و فشار خون می باشند مفید است .
برای تسکین درد روماتیسم مزمن ، سیر را بکوبید و آن را در محل درد ضماد نموده و خوب ماساژ دهید و
پس از یک ساعت موضع را بشویید .
با باکتری های بیمارای ا و عفونت های پوستی مبارزه می کند .
برای تحلیل تومور های سرطانی سرد ان را نرم کوبیده و با روغن زیتون بر محل ضماد کنید . همچنین
مصرف آن می تواند از رشد تومور های سرطانی بویژه در دستگاه گوارش و غدد جلوگیری کند .
برای برطرف نمودن میخچه و زیگیل ، هر6 ساعت یک بار در شبانه روز ف یک حبه سیر رنده شده یا پخته
شده را تا گرم است ضماد کنید .
برای رفع گرفتگی عروق کرونر قلب یا تصلب شرا ئین روزانه قبل از هر وعده غذا یک استکان از عرق آن میل
شود .
مداومت در خوردن سیر ، سفیدی مو را برطرف کرده ، رویش مجدد مو سیاه را بیشتر نموده و خوردن آن با
گردو فواید آن را بیشتر می سازد.
سوپ سیر برای رفع اسم و سوء هاضمه مفید است .
برای جلوگیری از ریزش مو و رویش مو روزی 2 الی 3 مرتبه پوست موضعی که مو ریزش کرده را با مخلوط
مساوی سیر و ترخون کوبیده به همراه زهره گاو ماساژ دهید.
اگر با زیره پخته و خورده شود برای تقویت دندان ها مفید است .
سیر ضد عفونت و ضد آلرژی است .
اضافه کردن آن در غذا درمان سوء مزاج کبد ، گرفتگی های درون کبد ، ریه مغز و ورم طحال را بر طرف می کند .
درمان کننده ی صرع، جزام ، فلج ، لقوه ، نقرس و آلزایمر می باشد .
بر طرف کننده ی نفخ معده ،التهاب معده و خشک کننده ی رطوبت معده می باشد و ترشح غدد معده را
تنظیم کرده و معده و روده را ضد عفونی میکند .
برای رفع درد ها و بیماری های عصبی ، اختلالات کبدی و اختلالات غدد داخلی ، کم کاری تیروئید، کلیه ،
گلنج روده و برای کنترل و جلوگیری از آسیب بیشتر آرتریت روماتوئید ، روماتیسم و آرتروز هر روز صبح
ناشتا یک حبه سیر را بجوید و فرو ببرید و تا بهبودی کامل ادامه دهید .
جویدن یک حبه سیر در صبح ناشتا تصفیه کننده ی خون ، کم کننده ی فشار خون ، مانع تصلب شرائین و
از لخته شدن خون جلوگیری و با رقیق کردن خون باعث پیشگیری از سکته قلبی می شود .
هر روز صبح دو حبه سیر را در یک فنجان شیر بجوشانید و تا گرم است آن را بنوشید. برای درمان
سرمازدگی ، سرما خوردگی ، زکام ، ترشحات بینی و سرفه خشک، التهابات غشای مخاط بینی و گلو ، نای
رفع خلط ریه ، آسم ، برونشیت ، سیاه سرفه ، دیفتری ، سل ریوی و آنفولانزا مفید است .
سوپ سیر در زمستان مجاری تنفسی را تقویت می کند .
نکات:
زیاده روی در خوردن آن تولید صفرا می کند .
زیاده روی در مصرف آن برای گرم مزاجان مضر است .
مصرف آن برای زنان باردار و شیرده ، کودکان زیر 5 سال و افرادی که دچار اسهال هستند ، ممنوع است .
در ماه فروردین مصرف آن میزان دم را افزایش می دهد .
ممکن است در سالمندان موجب درد معده و نفخ شود .
مانع جذب ویتامین k در بدن می شود .
ماندن ضماد آن بیش از یک ساعت روی پوست ایجاد سوختگی و حساسیت می کند .
زیاد خوردن آن بدون رعایت مزاج و سن و فصل ، گلبول های قرمز خون را می سوزاند و برای چشم ، ریه و بواسیر مضر است .
خوردن سیر با خردل مضر است .