تغذیه, روغن ها

چرا روغن زرد حیوانی (ساری یاغ) از بهترین روغن هاست؟

 

روغن زرد حیوانی از شیر گاو یا گوسفند به دست می آید و ترکی زبانان به ساری یاغ می گویند، این روغن از کره محلی یا با گرفتن بافت چربی غذه شیری حیوان و تقطیر آن تولید می شود.

در گذشته نیز از ساری یاغ استفاده می شد، و در طب سنتی بدلیل فواید فراوان آن توصیه شده. از ویژگی های بارز آن میتوان به ماندگاری بلند مدت آن، خراب و فاسد نشدن آن اشاره کرد.

همچنین ساری یاغ میتواند جایگزینی سالم به جای روغن های صنعتی و پر پالم باشد، که مناسب برای پخت و پز و غذا های سالم است. از آن میتوان برای پخت برنج، کاچی، درست کردن برخی شیرینی ها و … استفاده کرد.

تفاوت های روغن زرد حیوانی (ساری یاغ) و روغن های دیگر

فرق بارز ساری یاغ با روغن های دیگر، دوام بالا و طرز تهیه ی سنتی آن می باشد.

از دیگر تفاوت های آن میتوان به مقدار کمتر چربی های ناسالم و اسید های چرب اشباع شده نسبت به روغن های صنعتی اشاره کرد.

همچنین ساری یاغ به عنوان یک روغن خوب برای سلامت قلب و عروق و کنترل قند خون مورد استفاده قرار می گیرد.

فواید استفاده از ساری یاغ و تاثیرات آن برای بدن:

  • این روغن به شدت مقوی است.
  • موجب کاهش غلظت خون می شود.
  • حاوی ویتامین A و D، کلسیم و پروتئین می باشد.
  • همچنین به نرم و لطیف شدن مو کمک بسزایی می کند.
  • کاهش دهنده ابتلا به بیماری های قلبی، و بیماری دیابت است.
  • برای بهبود روند رشد کودکان مصرف این روغن توصیه می شود.
  • باعث افزایش هضم غذا و کاهش چربی های اضافی شکم می شود.
  • بدلیل دارا بودن ویتامین های A و D، می تواند به بهبود جوانی و سلامتی پوست کمک کند.
  • روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بیشتر شدن گوارش غذا می شود؛ افزایش هضم غذا یعنی سلامتی بیشتر و کاهش وزن.

اما باید توجه داشت مصرف بیش از حد ساری یاغ، ممکن است نتیجه ی معکوس دهد. یعنی سبب افزایش وزن و چربی خون در بزرگسالان و بلوغ زودترس در کودکان شود.

بنابراین بهتر است با مصرف به اندازه و کافی از آن استفاده کنید.

 

برای خرید روغن زرد حیوانی (ساری یاغ) اینجا کلیک کنید.

بازگشت به لیست

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *