روغن زرد حیوانی از شیر گاو یا گوسفند به دست می آید و ترکی زبانان به ساری یاغ می گویند، این روغن از کره محلی یا با گرفتن بافت چربی غذه شیری حیوان و تقطیر آن تولید می شود.
در گذشته نیز از ساری یاغ استفاده می شد، و در طب سنتی بدلیل فواید فراوان آن توصیه شده. از ویژگی های بارز آن میتوان به ماندگاری بلند مدت آن، خراب و فاسد نشدن آن اشاره کرد.
همچنین ساری یاغ میتواند جایگزینی سالم به جای روغن های صنعتی و پر پالم باشد، که مناسب برای پخت و پز و غذا های سالم است. از آن میتوان برای پخت برنج، کاچی، درست کردن برخی شیرینی ها و … استفاده کرد.
تفاوت های روغن زرد حیوانی (ساری یاغ) و روغن های دیگر
فرق بارز ساری یاغ با روغن های دیگر، دوام بالا و طرز تهیه ی سنتی آن می باشد.
از دیگر تفاوت های آن میتوان به مقدار کمتر چربی های ناسالم و اسید های چرب اشباع شده نسبت به روغن های صنعتی اشاره کرد.
همچنین ساری یاغ به عنوان یک روغن خوب برای سلامت قلب و عروق و کنترل قند خون مورد استفاده قرار می گیرد.

فواید استفاده از ساری یاغ و تاثیرات آن برای بدن:
- این روغن به شدت مقوی است.
- موجب کاهش غلظت خون می شود.
- حاوی ویتامین A و D، کلسیم و پروتئین می باشد.
- همچنین به نرم و لطیف شدن مو کمک بسزایی می کند.
- کاهش دهنده ابتلا به بیماری های قلبی، و بیماری دیابت است.
- برای بهبود روند رشد کودکان مصرف این روغن توصیه می شود.
- باعث افزایش هضم غذا و کاهش چربی های اضافی شکم می شود.
- بدلیل دارا بودن ویتامین های A و D، می تواند به بهبود جوانی و سلامتی پوست کمک کند.
- روغن حیوانی موجب افزایش ترشح اسید معده و بیشتر شدن گوارش غذا می شود؛ افزایش هضم غذا یعنی سلامتی بیشتر و کاهش وزن.
اما باید توجه داشت مصرف بیش از حد ساری یاغ، ممکن است نتیجه ی معکوس دهد. یعنی سبب افزایش وزن و چربی خون در بزرگسالان و بلوغ زودترس در کودکان شود.
بنابراین بهتر است با مصرف به اندازه و کافی از آن استفاده کنید.
برای خرید روغن زرد حیوانی (ساری یاغ) اینجا کلیک کنید.