طبع:سرد و خشک
پودر تخم آن برای جلوگیری از خونریزی مفید است.
غلاف میوه ی آن به عنوان قابض و برای قطع سرفه استفاده می شود.
ضماد پخته میوه خرنوب برمعده و روده ها اثر قابض دارد، اسهال و جریان خون را می بندد و درمان زخم روده است. همچنین مالیدن آن به دندان، دندان های لق را محکم می کند.
ضماد پخته ی آن جهت ضرب دیدگی مفید است.
تخم خرنوب اشتها آور است و برای درمان سرفه مزمن مفید است. همچنین برای درمان خون دماغ شدن یا خونریزی بینی و تقویت ا عصاب مفید می باشد.
آن را با حنا مخلوط نموده بر مو بگذارید، مو را قوت می دهد و از سفیدی مو پیشگیری می کند.
پوست دانه ای آن را به عنوان مسعل و قابض مصرف می کنند.
ضماد گرم آن بر کلیه، روزانه به طور مرتب برای درمان خون ادراری مؤثر است.
نکات:
تخم آن برای معده مضر است.
کاهش دهنده ی نیروی جنسی است.
مصرف بدون مصلح آن برای افراد سرد مزاج مضر است.