تغذیه, داروهای گیاهی, سلامتی

طبع و خواص پنیرک

طبع:سرد و تر

دم کرده ی ان ادرار آور،خلط آور و برطرف کننده ی عفونت رحم  می باشد.

مصرف آن آن به صورت  غرغره در رفع تحریکات مخاط دهان و درد گلو اثر  زیادی دارد.

مرهم سینه است و در درمان  التهاب های تنفسی، برنشیت، عفونت  ریه، آنفولانزا و استفراغ نیز استفاده می شود.

برطرف کننده ی گرفتگی صدا، ضد درد و ضد التهاب است.

می توان  از مخلوط گل پنیرک و گل ختمی  جهت تهیه موسیلاژ برای دفع  بیماری سرماخوردگی، درمان سرفه  و به عنوان  خلط آور، ضد عفونیت،ناراحتی های گلو و دهان استفاده کرد.

سائیده ی برگ آن برای شکستگی  استخوان مفید است.

برای رفع سوزش مجرای ادرار، درمان سردردهایی یک طفه شدید، دلپیچه، التهاب  لوزه  ها و آنژین  اثر مفیدی دارد.

برای درمان یبوست و کسانی که  دچار معده و روده تنبل هستند، توصیه می شود.

تخم آنجهت سرفه ی گرم و خشک و قرحه  کلیه مثانه و گرفتگی صدا  کاربرد دارد.

برگ و ریشه پنیرک اگر به شکل ضماد در آید و روی  دمل  و با کورک  قرار گیرد، باعث می شود تا بسیار  سریع باز کند.

ترکیب لعاب   آن با روغن زیتون  برای سوختگی  و عقرب گزیدگی مفید است.

مالیدن لعاب آن روی پست، اثر نرم  کننده دارد و آرامش و نرمی خاصی  به افرادی که دارای پوست حساس و لطیف هستند می بخشد.

برای درمان افسردگی  یا مالیخوالیا، نوشیدن دمکرده ی آن با ر وغن بادام شیرین قبل از غذا مفید است.

تخم  آن مسهل  قوی  اخلاط  غلیظه و مفتح سده و جهت عرق النسا و آب  آن با شکر جهت دفع اخلاط محترقه مفید است.

برای درمان برونشیت،به جای آب،هروز  از لعاب  دمکرده ی آن را بنوشید.

نوشیدن روزی سه بار  و هر مرتبه سک الی دو فنجان دم کرده ی تخم آن و به  صورت تدریجی  و قبل از غذا برای کمک به درمان زخم  روده مفید است.

نوشیدن یک الی  دو لیوان  از دمکرده ی  ان یک ساعت قبل از صبحانه برای درمان خون ادراری  مفید می باشد.

نکات:

از جوشاندن این گیاه باید پرهیز کرد زیرا موجب  از بین رفتن  مواد لعاب دار ان شده و ترکیبات آن تغییر پیدا می کند.

بازگشت به لیست

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *