طبع:سر د وخشک
در درمان پر کاری تیروئید مؤثر است.
نوشیدن یک الی دو فنجان از آب آن روزی دو بار صبح و شب قبل از غذا برای درمان سوء مزاج کلیه، آبسه کبد،پاک کردن معده، روده، کبد و کلیه بسیار مفید است.
میوه زرشک ضد گرمی، دیابت، اوره،نقرس و روماتیسم است. همچنین دفع کننده ی سنگ کیسه صفرا، کاهش دهنده ی چربی، ضد سیروز کبدی و کبد چرب می باشد.
ویتامین C موجود در میوه ی آن برای تقویت کبد سرد و تر و باز کردن انسداد مجاری کبدی و سردی روده مفید است. برای تقویت هاضمه نیز تجویز می شود. همچنین تصقیه کننده خون، علاج بیماری آسم و تب می باشد.
دمکرده ی برگ آن را در موقع آنژین و گلودرد غرغره کنید.
مسواک زدن با سائیده ی ریشه ی آن جلادهنده ی دندان و ترمیم کننده لثه می باشد.
خوردن یک فنجان از دمکرده ی آن روزی 3 مرتبه مخصوصا قبل از خواب برای بهبودی امراض قلب مفید است.
از غرغره ی دمکرده ی آن می توانیدبرای برطرف کردن ناراحتی های دهان استفاده کنید.
جوشانده ی ریشه آن برای درمان یرقان، زردی انسدادی و بیلیروبین، نقرس و روماتیسم قابل استفاده است.
جوشانده ی پودر ریشه و ساقه ی زرشک، صفرا بر و پاک کننده و تنظیم کننده ی دستگاه گوارش و سوء هاضمه است و در رفع بی اشتهایی و یبوست مورد استفاده قرار می گیرد.
دمکرده ی برگ زرشک آب آوردگی بافت بدن را برطرف می کند. همچنین در درمان اسهال های مزمن و بیماری اسکوربوت مفید است.
نکات:
مصرف ان برای خانم های باردار مضر است. مصرف زیاد آن برای افراد سرد مزاج مضر است